Een Britse No 3 Mk II geweergranaat (links).
Een Stokes mortiergranaat (rechts).

Verder waren er nog vondsten die eerder thuishoren in een categorie diversen: resten van kaarsen, complete ijzeren hamer, enkele pikhouwelen, patronen voor een signaalpistool,… Op de site werd ook een goed bewaard scherpschuttersschild terug gevonden (meer informatie hierover bij SAUNDERS 2000, p. 13-14). De resten van rumkruiken en glazen flessen werden in grote getale aangetroffen, sommige waren zelfs nog zo goed als intact:grote en kleine flessen, glazen potjes voor vleespastei, … Ook de koperen schroefdoppen van de jerry-cans werden teruggevonden. Verder waren er nog vondsten die eerder thuishoren in een categorie diversen: resten van kaarsen, complete ijzeren hamer, enkele pikhouwelen, patronen voor een signaalpistool,…
Op deze site werden zowat alle types van de Britse standaardmunitie aangetroffen. Er zijn verschillende voorbeelden van:
- handgranaten: Battye, Jam Tins, Mills
- geweergranaten: no. 3, no. 22 Newton Pippin, Viven Bessière
- mortiergranaten: Stokes 3-inch
- resten van artilleriegranaten: HZ 14, Duitse 150 mm, 18-ponds granaat
Het is opmerkelijk hoe dicht de Duitse granaatinslagen zich bij de Britse linies bevinden; dit getuigt van een groot vakmanschap bij de Duitse beschietingen.
Een laatste categorie omvat de persoonsgebonden items: fragmenten van kleipijpen, goed bewaarde lucifers, delen van een mondharmonica, twee koperen munten, … In totaal werden ook zes soldaten geborgen; meer informatie hierover vindt U in het katern “Soldaten”.