De begrafenis van de Britse soldaat die gevonden werd op de Turco site op Track "X" Cemetery (links).
De Eerste Wereldoorlog leeft nog steeds bij de Britten: een foto van de 'Remembrance'-kruisjes en poppies die achtergelaten werden door Britse bezoekers op de opgravingssite Cross Roads waar een soldaat gevonden werd (rechts).


Elke begrafenis werd opgeluisterd met een kleine ceremonie, geleid door een anglicaanse priester en georganiseerd door het C.W.G.C. (Commonwealth War Graves Commission). De eerste ceremonie werd bijgewoond door Lord Faulkner (Hous of Lords, UK), Ivor Caplin MP (Brits minister voor Veteran Affairs) en zijn militaire assistent Commandant Nigel Amphlett (12 september 2003).
De vele toeristen en andere bezoekers die de site in Cross Roads aandeden, betuigden hun respect voor de geborgen lichamen van de gesneuvelden. Op twee vindplaatsen van menselijke resten op de site werden poppies en gedenkkruisjes neergeplaatst. Hierdoor werd voor sommigen de opgravingssite zelfs een soort pelgrimsoord van groot belang voor het publiek. (Elk jaar opnieuw krijgt de regio 300000 tot 350000 oorlogstoeristen op bezoek).