De meeste vondsten behoren tot de standaard uitrusting die door de Britse soldaten werd gebruikt. (Meer informatie over de standaard uitrusting: BERRAFATO 1995, p. 36-47) In de structuren troffen we verschillende uniformsknopen aan. Uit een van de loopgraven werd zelfs een goed bewaare wollen sok gediept. In de ingestorte schuilplaats werd een standaard roodkoperen lepel aangetroffen. Uit een andere loopgracht haalden we twee goed bewaarde blauwe waterflessen: iedere soldaat droeg een dergelijk exemplaar met zich mee. In een andere loopgracht borgen de archeologen een aniline potlood: deze werden gebruikt bij het schrijven van orders en brieven. Als laatste vermelden we ook nog een standaard haarkam.
Naast de delen van de uitrusting werden ook veel alledaagse objecten uit de loopgraven opgediept. Er zijn talloze scherven aangetroffen van de aardewerken rumkruiken: deze worden in bijna elke concentratie van oorlogsmateriaal aangetroffen. Rum werd gebruikt om het moraal van de troepen tijdens de oorlog te versterken, maar het hielp ook om de koude te verdrijven. Het opschrift SRD op elke kruik betekent Supply Rum Depot (Meer informatie op website: http://www.spartacus.schoolnet.co.uk/FWWrum.htm). Een andere belangrijke categorie objecten zijn de glazen containers (zowel drankflessen van bier, wijn, water, als de flesjes van medicijnen). Verschillende exemplaren werden op de site Turco gevonden. Op sommige voorbeelden zijn de merktekens van de fabrikanten nog zichtbaar. Van tijd tot tijd werden ook de schroefdoppen van jerry-cans teruggevonden. Verder vonden we op Turco nog twee pikhouwelen. vlakbij de ingestorte schuilplaats werd een kaplaars gevonden, gemaakt in New York, door de firma Goodyear, alsook patronen voor een seinpistool. Daarnaast is er natuurlijk ook de categorie van de munitie: kogels, obussen, shrapnel)balletjes, granaten, … Handgranaten bijvoorbeeld waren zeer talrijk en verscheidene types werden aangetroffen (Mills, Jam Tin grenades, Hale).
(Meer informatie op website:http://www.firstworldwar.com/weaponry/grenades.htm).
Op de site Turco werd een hoop Mills handgranaten, alsook twee geweergranaten. Veel van de springtuigen en springtuigfragmenten waren gevuld met een conventionele lading, een giftige lading of met loden shrapnell-balletjes. (Meer informatie over shrapnell kan gevonden worden bij HAMILTON 1915, p. 251-259). Interessant waren ook de twee zelfgemaakte geďmproviseerde granaten, gemaakt uit de resten van een 18-ponder obus. Twee soldaten werden geborgen en onderzocht op de site. Meer informatie hieromtrent vindt U onder het katern “Soldaten”.